Novak i Jelena Đoković poznati su kao par koji veoma vodi računa o zdravlju. Od našeg tenisera to zahteva i posao kojim se bavi, ali ni Jelenina ishrana se ne razlikuje mnogo od njegove.

Ono što je javnosti poznato je da ona već godinama ne jede meso, mleko i šećer, a gostujući u emisji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na K1 televiziji otkrila je kako je došlo do toga da postane veganka – počelo je od posta.

"Prvi put sam saznala za veganstvo kroz post", rekla je Jelena, pa zatim objasnila da se kao studentkinja hranila u jednoj kantini.

"Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke".

Takođe, supruga našeg poznatog tenisera otkrila je da je jedan od razloga zašto je postala veganka strah od bolesti.

"Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života onda kada im dijagnostikuju nešto. Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha", poručila je Jelena.

YouTube/screenshot/K1 televizija, Instagram/jelenadjokovicndf foto

Ona je rekla da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali joj je za sada najvažnije da se dobro oseća.

"Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava", kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

"Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a trideset odsto skuvana.Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju", zaključila je.

(MONDO)