Posle čokolade sa čvarcima, ćelepinje i komplet pice, još jedan uvrnuti gastronomski specijalitet je ugledao svetlo dana!

Ako su vam uobičajeni ukusi dosadili i radoznali ste da probate nešto novo i neočekivano, evo ideje! Probajte koktel kod kojeg umesto kišobrančića u čaši, dobijate celo pile nabodeno na slamčicu!

Jedno od popularnijih pića i Meksiku jeste koktel po nazivu "michelada", a priprema se od piva, soka od limete, soka od paradajza, čili sosa, ljutih papričica i brojnih začina. Kako je piće već priično začinjeno, praktično nalik nekom pikantnom umaku, to je očigledno inspirisalo vlasnike jednog bara u San Luis Potosiju da ga služe uz pilence i slaninu.

Međutim, nije to ono što je neobično u ovoj ideji. Ako ste mislili da će svako ko poruči "micheladu", pide dobiti porciju piletine i slanine - varate se.

U čašu pikantnog koktela se utakne celo pile nabodeno na štapič i obilato zalije kečapom i dodatno  "dekoriše" povrćem. 

Kako će ovo "čudo"  da padne na želudac, zaista ne možemo da pretpostavimo, ali jedno je bar sigurno -  ovaj koktel i hladi i štiti od gladi!

MONDO