Svaka boca puni se ručno, posle zrenja u originalnom "Jakobsenovom" podrumu iz 1847. godine, u hrastovim buradima koja se koriste za vino i dodaju posebnu aromu.

"Jakobsen Vintidž 3" je vino od svetlog ječma i predstavlja alternativu najboljim desertnim vinima. "Vino od ječma" je engleski naziv za jako pivo sa procentom alkohola između osam i 12 odsto.

Reč je o piću zlatne boje, specifičnom po mehurićima i skoro 'punom vencu, koji otkriva njegovu srodnost sa slatkim desertnim vinima.

Ovo pivo, bogate arome koštunjavog voća, najbolje se slaže uz deserte i sireve, za razliku od "Vintidža 2" koji se savršeno slaže uz ostrige, školjke i italijansku pršutu.

Kroz "Vintidž trilogiju", pivara "Jakobsen" je nastojala da pivopijama pruži nesvakidašnje iskustvo i uživanje, kako za nepca, tako i za oči.

Tim umetnika dizajnirao je šest unikatnih etiketa za ova pića, koje predstavljaju prava umetnička dela. Glavni motiv na etiketama je "Karlsberg Siti" i kako bi on mogao da izgleda u budućnosti.

(Tanjug)