Da li ste ikada došli u situaciju da ne naručite burger iako želite, samo zato što vam je nezgodno da ga pojedete?

Mnogi imaju metodu da ga jedu iz dva dela, ali na taj način gubite celokupan ukus ovog specijaliteta.

Verovali ili ne, postoji savršen trik za pravilnu konzumaciju burgera. Ako ga primenite, videćete da će svi prilozi ostati na mestu, a ne u kutiji ili tanjiru nad kojim jedete.

Kuvar Fat Hipo, koji je zadužen za čuvene burgere u najpoznatijim restoranima širom sveta, otkrio je da se tajna krije u konzumaciji "naopačke".

Prema njegovim rečima, gornja strana pljeskavice je znatno deblja od donje. To znači da donja lepinja može da upije mnogo više tečnosti od priloga, što je čini gnjecavom. Ako okrenete burger naopačke, gornja lepinja će biti na dnu, a ona je suvlja i čvršća, pa samim tim prilozi neće ispadati.

"Koristimo odnos 60:40 kada sečemo lepinju. Jedini ispravan način da pojedete pljeskavicu je da je podignete i okrenete naopako, tako da debela lepinja bude dole, upijajući svu tečnost od priloga i mesa", otkrio je kuvar.

Pročitajte i kako pljeskavice deluju na organizam!

(MONDO)