Verovatno vam se barem jednom desilo da ste seli u neki restoran kojim niste bili ni najmanje zadovoljni, pa ste se onda zapitali kako prepoznati loše ugostiteljske objekte ovog tipa ubuduće. Ovo pitanje je postavio i jedan korisnik Reddita, koji je upitao kuvare kako prepoznati loše restorane.

Ubrzo se javilo nekoliko stručnjaka koji su otkrili po čemu se prepoznaju mesta koja je najbolje izbegavati – ovo su njihovi saveti!

"Jedan od najvažnijih faktora je miris restorana. Ako osetite kiselkasti miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbegavajte restoran!", napisao je jedan.

"Čini se nasumično ali, ako restoran ima akvarijum, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista", tvrdi drugi kuvar.

Jedan od kuvara je istakao da ako vidite prljav toalet u restoranu, to znači da je prljav i pod, ali i kuhinja.

Takođe, kažu da ono što mnoge od nas oduševljava – velika ponuda hrane, uopšte nije dobar znak.

"Velika ponuda znači da je hrana smrznuta, unapred pripremljena ili podgrejana. U svakom slučaju, nije sveža".

Jedan kuvar savetuje da izbegavate restorane u kojima na podu imaju tepihe.

"Smanjuje buku i nećete se poklizati, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koje sam video u restoranu. Usisavanje može da ga očisti samo površinski", pojašnjava on.

Kuvari kažu da se po tome kakav se hleb služi odmah može zaključiti o kakvom je restoranu reč. "Ako ne mogu da naprave kvalitetan hleb, ne mogu ni ostalu hranu. Nijedan kuvar koji ima pola mozga neće štedeti na kvalitetu hleba", tvrde.

Sigurno vam se barem jednom desilo da dok šetate, posebno kada ste na moru, osetite miris morskih plodova koji se šire iz restorana i zbog kojih odmah poželite da sednete da jedete.

"Ako osetite snažan miris morske hrane, to znači da nije sveža. Sveži morski plodovi nemaju snažan miris, on se pojačava s vremenom", kaže jedan kuvar.

Savet stručnjaka je i da izbegavate restorane u kojem se previše potencira dobar pogled. "Svaki put kada sam radio ili jeo negde ’s prelepim pogledom’, hrana je bila preskupa i loša", pojasnio je jedan od njih.

Kuvari kažu i da već posle pogleda na jelovnik možete da zaključite kakvu ćete hranu dobiti.

"Generičke slike u meniju znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo", poručuju.

(MONDO)