Kućni trikovi su uvek spas u pravi čas, a mnogim domaćicama će uštedeti vreme, ali i sprečiti da hrana završi u kanti za đubre, kada već može da se sačuva i iskoristi.
Ovo je par vrednih trikova koji mogu da posluže u spremanju hrane:
1. Nemojte da bacate istruleli paradajz
Nakog dužeg stajanja, pogotovo van frižidra, paradajz ume da se nabora. Savet je da ga nikako ne bacate, jer je upravo takav idelan za sos. Stavite ga u pleh, koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite ga 20 minuta na 220 stepeni Celzijusa, a zatim smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite još 20 minuta. Potom ga ispasirajte i napravite idealan sos za špagete ili neko drugo jelo.
2. Potamnele banane?
Kako biste sprečili da banane pocrne i istrule, uzmite foliju i umotajte peteljku. Na taj način će duže trajati, pogotovo u letnjim danima. Savet je da banane čuvate dalje od ostalih namirnica, jer ispuštaju supstancu etilen, koja ubrzava kvarenje.
3. Kako sačuvati bobičasto voće?
Bobičasto voće, poput borovnica, malina ili kupina duže će trajati ako ga prethodno operete u vodi i sirćetu. Pomešajte malo sirćeta sa dosta vode i dobro isperite.
4. Pazite kako čuvate povrće
Nikako nemojte da čuvate povrće u plastičnim kesama ili posudama jer će brže da istruli. Umesto toga odložite ga u papirnatu kesu. Preporučljivo je da povrće bude na sobnoj temperaturi, na nekom hladnom mestu, radije nego u frižideru.
(MONDO)
Vezenkov zabija nož u leđa Bugarima: Bomba u Eurobasket 2025, MVP Evrolige menja reprezentaciju?
Priveden bivši košarkaš Partizana i reprezentacije: Optužen za nasilje u porodici!
Zašto je Emir Kusturica promenio veru i postao Nemanja? Prozvali ga izdajnikom, a zbog istine su zanemeli svi
Bomba - Endi Marej novi trener Novaka Đokovića! Ceo svet ostao u šoku zbog odluke najvećeg svih vremena!
Stižu važna pojačanja iz Evrolige: Srbiji pomaže jedan od najboljih, a Bosni i Hrvatskoj dolaze igrači Reala