Ukoliko volite da jedete odrezak, onda znate da postoji niz različitih mogućnosti za njegovu pripremu. Ipak, izbor temperature na kojoj se sprema, donosi brojne prednosti i mane. Da li znate koji načini su štetni, a koji preporučljivi?
Pa, kome verovati ako ne šefu kuhinje u restoranu "Rare Steakhouse" u Bostonu!
Poznat je po kvalitetnom bifteku sa elitnim japanskim odrescima iz prefekture Kagošima i domaćim odrescima sa cenjenih farmi. Kako i sam kaže, ako restoran nudi najveći kvalitet usluge, onda je njegov zadatak da se ponaša u skladu sa tim.
Upravo je to razlog što nikome neće dozvoliti da naruči potpuno pečen odrezak. Razlozi su, kaže glavni kuvar Kaj Brediš, potpuno jasni.
"Razlog zbog kog dobro pečen odrezak nije dobar je zbog svih gubitaka ukusa, masti, soka i žilave suve teksture nakon što se ispeče", rekao je on i istakao prednosti srednje pečenih ili nedopečenih odrezaka.
"Teksturalno je prijatno, a vi osetite ukus mesa. Masnoća će se rastopiti baš kako treba dok uživate u odresku", rekao je on.
Stoga, ukoliko želite da se vaš novac isplati i da vodite računa kakvu hranu konzumirate, poslušajte ovog profesionalnog kuvara!
(MONDO)
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina