Tokom vladavine kraljice Elizabete, koja je trajala punih 70 godina, znali smo gotovo svaku njenu naviku, rutinu, potez. Bilo je mnoštvo zanimljivosti - od toga šta je jela, zašto je nosila uvek jarke boje, koja stroga pravila je primenjivala za svoje zaposlene i još mnogo toga.

Ovoga puta, nacija se polako upoznaje sa rutinom kralja Čarlsa III. Jedna od prvih stvari koja je svima zapala za oko jesu otečeni prsti, zbog kojih je internet doslovno eksplodirao. Doktori su otkrili o čemu se radi, a sada se polako mnogi raspituju o navikama kralja Čarlsa, tačnije, kako izgleda njegov jedan dan.

Džulijan Pejni, trenutni predsednik korporativnih poslova Edelman, ranije je radio kao sekretar za komunikacije Čarlsa i Kamile, dok je on još uvek bio princ. Jednom prilikom je otkrio da kralj za doručak uvek jede voće, semenke i čaj, dok gotovo nikada ne pravi pauzu za ručak. Iako su mnogi spekulisali da kralj Čarls uvek jede jaja, pripremljena na različite načine, bivši sekretar je otkrio da je to daleko od istine.

"Nikada nisam video, niti jedno kuvano jaje za doručkom svih onih godina koje sam radio tamo. Kralj ne ruča, tako da, jedna od prvih lekcija koje sam naučio kad sam bio s njim na putu, jeste da pojedem obilan doručak ili ponesem nekoliko energetskih pločica kako bih mogao da izdržim", dodaje bivši kraljev saradnik.

Za domaćinstvo je zadužen mali, ali predani tim osoblja koje već decenijama radi za Čarlsa.

"Radni dan je prilično nemilosrdan. Počinje s radio vestima, pregledavanjem naslova uz doručak za kojim jede salatu od sezonskog voća, semenke i čaj. Čarls vodi 45-minutne sastanke o novim dobrotvornim projektima, nadolazećoj turneji ili diskusiji o državnim pitanjima", rekao je Džulijan.

Profmedia Profimedia

Uvek pravi pauzu u 13 časova, kako bi prošetao oko svog doma.

"Kralj ne voli da boravi u zatvorenom predugoi uvek ima prozore širom otvorene", rekao je i dodao da oko 17 sati, kralj provodi vreme sa suprugom Kamilom.

Kako kaže, tada jedu voćne torte ili sendviče, a potom sledi večera u 20.30 časova. Čarls se vraća za svoj radni sto u 22 sata i često za njim ostaje i iza ponoći.

Dnevni planovi ponekad uključuju putovanja i javne događaje. Džulijan dodaje kako kralj voli da razgovara s ljudima, što često poremeti dalje planove u tom danu. Čarlsa sada, u ulozi koju je dugo čekao, očekuje još užurbanija dnevna rutina, jer neki događaji sada postaju obavezan deo njegovih kraljevskih dužnosti.

(MONDO)