Da li je važno kako se ponašamo na javnom mestu ili bi trebalo da budemo potpuno svoji i radimo stvari onako kako smo navikli kod kuće? Uvek je lepo videti ženu koja poznajte osnovna pravila ponašanja i drži do sebe.

Ana Bej, modni ekspert, kao i životni stručnjak, ali i poznavalac lepog ponašnja, podelila je nekoliko manira koje svaka žena treba da poznaje kada ode u restoran ili kada je jači pol pozove na ručak ili večeru.

Prvi od saveta odnosio se na raspored čaše za vino na stolu. Ona uvek treba da stoji ispred vas, tik pored čaše sa vodom i nikako drugačije.

Drugi savet se odnosi na to, da ukoliko naručite salatu, nikada ne bi trebalo da je sečete. Dešava se listovi zelene salate budu poveći, ali oni se jedu takvi kakvi jesu. Uvek možete da ih presavijete na pola kako bi vam bilo lakše da ih pojedete, a ukoliko ne želite neko da vam gleda u usta dok ubacujete zalogaj, još jedan od saveta jeste da ih zaklonite šakom druge ruke.

Treći savet se tiče toga na koji način treba da mažete sos ili namaz na hleb. Ana je napomenula da nikako ne treba da uzimate veće parčiće heba, odnosno kriške, već da otkinete manji delić i namažete ga.

Na četvrtom mestu našao se savet sipanja vode. Prilikom sipanja nemojte da budete sebične. Prvo napunite čašu svom partneru, a zatim sebi. Na taj način ćete pokazati da ste brižljive. I za kraj, ukazala je na naviku koja većina žena svesno ili nesvesno radi za stolom, a to je popravljanje šminke. Za to postoji kupatilo, a u suprotnom uopšte nije damski, jer je sto namenjen za ručavanje.

Pogledajte video u kojem Ana detaljno objašnjava:

(MONDO)