U jeku je sezona kiseljenjakupusa i pravljenje zimnice koja traje sve do zime. Domaćice dobro znaju koliko vremena je potrebno za čišćenje i čitavu pripremu. A jedan genijalan trik će mnogima da olakša posao i uštedeti vreme.
Jedna domaćica i mama iz Australije, po imenu Anita Birgs, podelila je veoma zanimljiv način čišćenja kupusa, tačnije otklanjanja onog središnjeg dela, poznato kao "srce" i to za samo par sekundi. Sve što vam je potrebno jeste malo čvršća ruka!
Pre nego što uzmete glavicu kupusa, na radnu površinu postavite dasku za seckanje kako ne biste napravili dodatni nered. Zatim uzmite glavicu, tamo gde je sredina okrenite na dole i jako je udarite, tj. "zalepite" na dasku. Kada je podignete videćete kako je "srce" kupusa ispalo, dok su listovi ostali netaknuti.
Anita je savetovala da kupus nakon toga, ukoliko ne planirate da ga odmah iskrosite, obložite alumunijumskom folijom i stavite u frižider. Na taj način će se zadržati svežina, koja može da traje i do 30 dana, međutim uvek je bolje da svaku namirnicu u što kaćem roku iskoristite.
Pogledajte u videu kako je Anita objasnila čišćenje kupusa:
(MONDO)
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
"Ako nas ne motiviše Zvezda, ne znam ko će": Žocova poslednja poruka pred derbi!