Današnjica donosi brojne neobične trendove, od kojih su mnogi bizarni, morbidni i neprihvatljivi. Nedavno smo imali prilike da vidimo kako su žene počele da slave rođendane koji liče na sahrane, a sada iz sveta dolazi najnovija vest: možete da prisustvujete sopstvenoj sahrani. To znači da ukoliko želite, možete da budete živi zakopani, a za to treba da platite neverovatnih 57.800 evra!

Ovu uslugu nudi jedna ruska kompanija, a njen osnivač obećava kupcima da će na taj način okusiti svoje "psihičke sposobnosti", kao i da će naučiti da se izbore sa svojim strahovima ili anksioznošću. Pobedu nad tim im omogućava sopstvena sahrana, a u rezultat će se uveriti odmah nakon otkopavanja.

Iako ova usluga deluje nezamislivo milionima ljudi širom sveta, koji se uzaludno pitaju ko može i želi ovako nešto sebi da priušti, ruska kompanija je naziva "pravim simbolom borbe za sebe i svoju srećnu budućnost". Osnivač kompanije je ovaj poduhvat najavio na Instagramu, a usluga se nudi kroz dva paketa.

Ukoliko sami sebi želite da organizujete poslednji rastanak, možete da izaberete paket "onlajn sahrana" koji košta oko 15.000 evra, a za cilj ima "terapiju protiv stresa, strahova i anksioznosti". Drugi paket se zove "potpuno sahranjivanje" koje podrazumeva da se kupci zakopaju živi na sat vremena. Ovaj paket mora da sadrži "obavezno oživljavanje" koje bi, kako kompanija navodi, trebalo da "obnovi čovekovu želju za životom".

Ova vest izazvala je burne reakcije u javnosti, šta vi mislite?

Anketa

Da li biste isprobali ovu uslugu?

(MONDO)