Za razliku od drevne formule koja se odnosi na savršene brojeve za proučavanje lica poznatih muškaraca i žena, ovu anketu sproveo je sajt Ranker. Na pitanje "Ko je najlepša žena sveta?" dali su jasne odgovore, a dobijena lista ponovo je iznenadila korisnike društvenih mreža.

Lista se inače sastavljala zahvaljujući dr Džulijanu De Silvi, koji je nedavno otkrio da se Bela Hadid smatra najlepšom osobom na svetu. Doktor je tražio lica koja odgovaraju drevnim grčkim standardima lepote, a koja bi upotpunila "zlatni presek" koji su osmislili stari Grci.

Ipak, najtraženija manekenka ne samo da nije ušla u prvih 10, već se nije uopšte našla na ovoj listi. Prema odgovorima u anketi, ovih 10 smatra se najlepšima na svetu:

  1. Margot Robi
  2. Gal Gadot
  3. Skarlet Johanson
  4. Ana de Armas
  5. Džesika Alba
  6. Elizabet Olsen
  7. Mila Kunis
  8. Ema Votson
  9. Emili Ratajkovski
  10. Lili Kolins

Ono što je posebno iznenadilo sve, jeste plasman koji je ostvarila Anđelina Džoli. Glumica, koja se oduvek smatrala najlepšom, zauzela je 76. mesto. Harizmatična glumica Dženifer Aniston našla se na 33. mestu. Ako pitate muški pol ko je najlepša žena sveta, većina bi kao iz topa odgovorila - Adrijana Lima. Ipak, bivša srpska snajka dobila je 22. poziciju.

Profimedia, YouTube/screenshot/Movieclips Top 10 najlepših žena

Prvoplasirana žena je već osvojila ovu titulu od magazina Maxim. Nekoliko puta je dobijala titulu najzgodnije na svetu, a u pitanju je Margot Robi. Takođe, Robi je postala i najbolje plaćena glumica u Holivudu u prošloj godini zahvaljujući honoraru za film "Barbie" rediteljke Grete Gervig. Strani mediji pisali su da je Margot za ulogu u filmu koji je nastao po istoimenoj lutki, dobila neverovatnih 12,5 miliona američkih dolara!

(MONDO)