GASTRONOMIJA
Mustafa Avđi je baklava majstor iz Gaziantepa (Turska), a Nedžad Ličina psiholog iz Sjenice. Upoznali su se u Novom Pazaru i posle šest godina druženja odlučili da na Topličinom vencu ortački otvore baklavdžinicu "Dukat", koja je sa radom počela 20. maja.
Mustafa je od malih nogu učio veoma cenjen zanat pravljenja baklava. Ostavljajući porodicu u Turskoj došao je 2004. godine u Novi Pazar bez namere da se duže zadrži.
Vremenom je otvorio sopstvenu prodavnicu slatkiša, u blizini hotela "Tadž". Mušterije su mu bile uglavnom iz Beograda, zbog čega je odlučio da baklavdžinicu preseli u srpsku prestonicu.
Zahvaljujući tome, odnedavno Beograđani imaju priliku da probaju carsku sarmicu, zvezdu, amajlijicu, žutu burmicu, dukat dilim, kadaif, baklavu sa čokoladom, baklavu sa pistaćima... Prave baklave koje prave turski majstori sa namirnicama iz te zemlje.
(MONDO - Aleksandra Petrovski)
(MONDO - Aleksandra Petrovski)
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!