Iskoristite sezonu malina i uživajte u domaćem sladoledu, za čiju vam je pripremu potrebno manje od pola sata.
Za četiri osobe potrebno vam je:
400 grama svežih malina
tri kašike šećera u prahu
kašika soka od limuna
250 mililitara slatke pavlake
dve kesice vanilin šećera
Priprema:
Maline oprati, a zatim 350 grama izmiksirati u blenderu. U dobijenu kašu dodati šećer i sok od limuna. Umutiti mikserom slatku pavlaku, dodati vanilin šećer, kašu od malina i mešati dok se ne dobije glatka masa. Dobro ohladiti u zamrzivaču, a pre služenja ukrasiti preostalim malinama.
Prijatno!
(MONDO)
400 grama svežih malina
tri kašike šećera u prahu
kašika soka od limuna
250 mililitara slatke pavlake
dve kesice vanilin šećera
Priprema:
Maline oprati, a zatim 350 grama izmiksirati u blenderu. U dobijenu kašu dodati šećer i sok od limuna. Umutiti mikserom slatku pavlaku, dodati vanilin šećer, kašu od malina i mešati dok se ne dobije glatka masa. Dobro ohladiti u zamrzivaču, a pre služenja ukrasiti preostalim malinama.
Prijatno!
(MONDO)