Trešnjama još nije kraj sezone, a uveliko je počela berba višanja. Omiljeno koštunjavo voće mnogih Srba ima jednu manu - koštice. Domaćice posebno znaju koliko one mogu da im zadaju muke prilikom pravljenja kolača, a ima i onih koji ih jednostavno ne podnose.
Kako biste se lako i brzo rešili koštica postoji jedan genijaln trik. Sve što vam treba su staklna flaša, štapić ili slamčica. Preporučuje se vinska boca jer ima uži otvor kako bi na njega mogli staviti voće, a da vam ne propadne unutra. Sledeće što treba da uradite jeste da stavite višnju ili trešnju na otvor, pre toga skinete peteljku, a zatim je probodete štapićem.
Koštica će ostati u boci, a vi ćete imati voćku spremnu za jelo ili pripremu kolača. Na ovaj način, oakšaćete sebi upola posla i pritom neće ostati nereda ili fleka po stolu od višanja ili trešanja.
Pogledajte u videu kako je to jedan kuvar objasnio:
(MONDO)
"Vi zadnji derbi računate kao poraz? Baš lepo": Obradović reagovao na pomen osam neuspeha protiv Zvezde u nizu
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Predrag Mijatović u Fudbalskom savezu Srbije! Čeka ga važna funkcija u vrhu organizacije