
Jedan od tih brzih recepata je i ovaj za klasičnu alvu.
Sastojci:
Dva decilitra ulja
250 grama pšeničnog griza
150 grama šećera
Pet decilitara vode
Kašičica cimeta u prahu
Priprema:
U malo zagrejano ulje sipajte griz i mešajte lagano dok ne porumeni. U drugu posudu sipajte vodu i šećer i kuvajte desetak minuta dok ne dobijete sirup.
Pripremljeni sirup pomešajte sa grizom, stavite pola kašičice cimeta u prahu, smanjite temperaturu i kuvajte uz neprekidno mešanje dok se masa ne zgusne.
Kada počne da se odvaja od posude, alva je gotova, a pre serviranja poslasticu pospite preostalim cimetom.
(MONDO)
Sastojci:
Dva decilitra ulja
250 grama pšeničnog griza
150 grama šećera
Pet decilitara vode
Kašičica cimeta u prahu
Priprema:
U malo zagrejano ulje sipajte griz i mešajte lagano dok ne porumeni. U drugu posudu sipajte vodu i šećer i kuvajte desetak minuta dok ne dobijete sirup.
Pripremljeni sirup pomešajte sa grizom, stavite pola kašičice cimeta u prahu, smanjite temperaturu i kuvajte uz neprekidno mešanje dok se masa ne zgusne.
Kada počne da se odvaja od posude, alva je gotova, a pre serviranja poslasticu pospite preostalim cimetom.
(MONDO)
Pridruži se MONDO zajednici.