Srpska kuhinja može da se pohvali brojnim specijalitetima. Iako neki smatraju da smo nekoliko njih prisvojili, ipak se isitčtičemo po jednom jelu, što je i zabeležila poznata stranica koja se bavi statistikama i zanimljivostima - "Terrible Maps".
Prema ovoj mapi, najpopularnije jelo u Srbiji je, nije veliko iznenađenje... U pitanju je pljeskavica. Kod nas se pravi od različitog mlevenog mesa, a najbolja je ona od čistog, a ne mešanog. Što se tiče naših komšija u Hrvatskoj je to meso 'z tiblice, a u Bosni i Hercegovini su ćevapi.
Inače, meso 'z tiblice je slano jelo međimurske kuhinje, sastavnog dela nacionalne hrvatske kuhinje. Po pravilu, za njegovu pripremu koristi se svinsjki nut ili kare, koji se nakon obrade čuva u tiblicu (drvena posuda za mast i meso), po čemu je i jelo dobilo ime.
Makedonci su prepoznatljivi po pasulju zapečenom u rerni, poznatiji kao "tavče gravče", Mađari po gulašu, dok su Grci bez premca broj jedan po girosu.
Pogledajte detaljno mapu:
BONUS VIDEO:
(MONDO)
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Goran Vesić podnosi ostavku!
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!