Lagano jelo sa aromom Mediterana za poslednje dane leta.
Sastojci:
Osam velikih paradajza
Četiri kašike maslinovog ulja
Crni i beli luk po želji
150 grama pirinča
30 grama iseckanog paradajza
300 mililitara supe od povrtne kocke
Svež bosiljak
100 grama feta sira
Izrendana kora polovine limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Paradajzima odsecite vrhove, tako da dobiju oblik zgodan za punjenje, i izdubite pulpu. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, dodajte pulpu i iseckan paradajz.
Na srednjoj vatri ostavite desetak minuta. Dodajte pirinač, iseckani paradajz i supu, i pustite da se krčka dok pirinač ne bude blago skuvan. Sklonite sa ringle, umešajte bosiljak, koru limuna i fetu isečenu na kockice.
Poređajte paradajze u pleh, i napunite ih ovom mešavinom. Pecite 25-30 minuta, ili dok pirinač ne bude skuvan. Po želji, možete garnirati bosiljkom i maslinama.
(MONDO)
Osam velikih paradajza
Četiri kašike maslinovog ulja
Crni i beli luk po želji
150 grama pirinča
30 grama iseckanog paradajza
300 mililitara supe od povrtne kocke
Svež bosiljak
100 grama feta sira
Izrendana kora polovine limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Paradajzima odsecite vrhove, tako da dobiju oblik zgodan za punjenje, i izdubite pulpu. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, dodajte pulpu i iseckan paradajz.
Na srednjoj vatri ostavite desetak minuta. Dodajte pirinač, iseckani paradajz i supu, i pustite da se krčka dok pirinač ne bude blago skuvan. Sklonite sa ringle, umešajte bosiljak, koru limuna i fetu isečenu na kockice.
Poređajte paradajze u pleh, i napunite ih ovom mešavinom. Pecite 25-30 minuta, ili dok pirinač ne bude skuvan. Po želji, možete garnirati bosiljkom i maslinama.
(MONDO)