TikTok snimak jedne Amerikanke koja demonstrira svoje iskustvo plaćanja 100 evra za "najodvratniji doručak" u Parizu, izazvao je polemiku na društvenim mrežama i niz različitih reakcija. Snimak je objavila Dasija Džejkobs iz Los Anđelesa, a kada je dobila hiljade komentara, odlučila je da ga obriše.

"Recite mi zašto sam upravo potrošila 100 evra na najodvratniji doručak koji sam ikada jela? Pariz! Opet me je izneverio", rekla je Dasija u snimku, dok je snimala sebe kako hoda i pije sok od pomorandže. "Da sam znala šta će se dogoditi...", dodala je nervozno i pratiocima pokazala francuski tost koji je naručila - reč o je kriški hleba prekrivenoj voćem i sladoledom. Dasija je bila toliko šokirana, da ni psovke nije mogla da zaustavi.

amerikanka
Tiktok/dasiavu_/Screenshot 

"Koji je to k***?", pitala je pratioce dok je pokazivala tanjir sa hranom. "Odvratno. Nula od 10", viknula je. Potom je pokazala na mali grozd crvenih bobica, za koje je rekla da izgledaju kao "lažno voće na malom drvcetu". Reč je o crvenim ribizlama, koje se često nalaze širom Evrope, ali su neuobičajena u SAD. Inače, u Francuskoj se tost obično pravi od starog hleba koji bi inače bio bačen. Veoma je zaslađen i često se služi kao desert, za razliku od jela za doručak.

Porudžbina Amerikanke uključivala je i prilog slanine, koji je bila odvojeno, na posebnom tanjiru. "Bilo je ukusno, ali mnogo masno i sad me boli stomak, neću da lažem", rekla je. Američka slanina se obično servira hrskava, dok je u Velikoj Britaniji i Evropi obično "žilavija", što se Amerikanki takođe nije dopalo.

hrana
Tiktok/dasiavu_/Screenshot 

Džejkobs je nastavila da pokazuje doručak na bazi švedskog stola, za koji je rekla da je pretpostavila da je besplatan jer je bio u njenom hotelu. Snimila je sebe kako jede parče lubenice, kroasan, palačinku, malo sira i parče salame, a zatim je rekla da joj je naplaćeno 48 evra, odnosno 52,50 dolara. Doručak na bazi švedskog stola nije uvek uključen u cenu sobe, a hoteli obično naplaćuju paušalnu naknadu gostima za pristup. Pre nego što je obrisan, snimak je pregledan više od 475.000 puta i dobio je različite reakcije u komentarima.

Mnogi gledaoci su bili šokirani koliko je novca Amerikanka potrošila na hranu, dok je nekoliko njih sugerisalo da je doručak toliko koštao jer je bio švedski sto, a da je u restoranu mogla da dobije mnogo više hrane za tu cenu. Bilo je i onih koji su istakli da je sva hrana u Parizu skupa. Prosečna cena doručka u hotelu je 13 evra, odnosno 14,20 dolara, navodi turistički blog "France Hotel Guide", iako su dodali da je prosečna cena doručka u "luksuznom hotelu" 40 evra, odnosno 43,70 dolara.

BONUS VIDEO:

Kako da napravite avokado tost TikTok/healthisfood

(MONDO)