Kako vreme prolazi, Hajdi Klum (50) sve više komplimenata dobija. Kad njene fotografije osvanu, svi se pitaju kako je moguće da izgleda bolje od upola mlađih koleginica. Slavna manekenka je u poslednje vreme bila u centru pažnje zbog broja kilograma, tačnije, zbog broja kalorija koje unosi. Kada je procurela informacija da Hajdi dnevno unosi samo 900 kalorija, što je znatno manje od preporuka nutricionista, nastao je niz komentara.

"Strašno, znate li šta je 900 kalorija?", "Opasno je davati takve izjave i ne misliti da je to nezdravo", "Mislim da je važno razgovarati o tome da se poremećaji u ishrani normalizuju i reklamiraju", pisali su mnogi. Ipak, Hajdi nikada nije izjavila da toliko kalorija unosi. Ona je zato odlučila da stane na vagu i na Instagramu pokaže koliko kilograma ima. Otkrila je da ima 62,5 kilograma. Hajdi je inače visoka 175 cm, što znači da je njen indeks telesne mase u normalnom rasponu.

"Upravo sam stigla kući i neki prijatelji mi šalju ove članke, gde piše da unosim samo 900 kalorija. Kao prvo, želim da kažem da mislim da nikada u životu nisam morala da brojim kalorije", izjavila je Hajdi. Podsetimo, u avgustu 2017. godine, "Women's Health" je objavio Hajdinu ishranu, koju je konzumirala prema preporuci nutricioniste.

Instagram/heidiklum, Profimedia/VARK, GAPZ Hajdi Klum

Ona je uključivala doručak, koji se sastojao od tri organska umućena belanca sa spanaćem, zelenom paprikom, mladim lukom, peršunom, uz malu činiju svežeg voća i čaja bez mleka. Za ručak je manekenka ponekad imala ćuretinu ili piletinu sa pirinčem, prženo povrće i salatu sa maslinovim uljem. Za večeru se opredelila za lososa ili piletinu sa salatom i povrćem, a za desert je bila crna čokolada ili grčki jogurt.

"Morala sam da jedem picu sa tartufima i testeninu sa tartufima. Nije da se ne prepuštam uživanjima, ali ne sve vreme", otkrila je Hajdi. Prema nutricionistima i dijetetičarima, prosečna odrasla žena trebalo bi da unosi 2.000 kalorija dnevno, te je manekenka ovim potezom definitivno stavila tačku na spekulacije.

BONUS VIDEO:

OD KRETEN DIJETE KILOGRAMI SAMI NESTAJU! Voislav Ilić otkrio kako da lako smršate, bez TRENIRANJA I ZDRAVE ISHRANE Kurir televizija

(MONDO)