Emili Ratajkovski je često nezvanično dobijala titulu najzgodnije poznate dame. Ona je jedan od najuspešnijih modela današnjice, a jednom prilikom je otkrila kako je posle porođaja uspela da dovede liniju do savršenstva. Kune se u jedan napitak koji pije redovno i koji pomaže u sprečavanju nakupljanja neželjenih kilograma. Reč je o soku koji ima samo dva sastojka - kurkumu i cveklu.

Ranije studije pokazale su da kurkuma i cvekla sadrže velike količine antioksidanasa koji sagorevaju kalorije i podstiču rad metabolizma. To su komentarisali i brojni dijetetičari koji uveravaju da je redovna konzumacija ovih namirnica odlična ako želite da održavate telesnu težinu.

Instagram/screenshot/emrata Emili Ratajkovski

Kurkuma, baš kao i sok od cvekle, sadrži nitrate koji su korisni za zdravlje srca i pomažu u širenju krvnih sudova kako bi se poboljšao protok krvi u telu. Ne samo da je njihova potrošnja odlična za naš cirkulatorni sistem, već može da pomogne i kod izdržljivosti, što nam dobro dođe tokom vežbanja.

Dakle, prema rečima dijetetičara, kurkuma i sok od cvekle bukvalno mogu da nam pomognu da ostanemo u najboljoj mogućoj formi, čineći naše treninge efikasnijim, posebno ako su u pitanju vežbe zasnovane na izdržljivosti. Podsetimo, Jelena Đoković redovno pije čaj od kurkume čija je priprema vrlo jednostavna: treba vam samo tri četvrtine kašičice kurkume, dve velike kašike domaćeg meda i tri šoljice vode. Otopite kurkumu u vodi i kuvajte dok se količina vode ne smanji na dovoljnu količinu za dve šolje. Procedite, dodajte med i malo mleka.

BONUS VIDEO:

Viralni napitak za skidanje kilograma - gubi se i do 5kg TikTok/annalanier2/myvegankitchenlife

(MONDO)