I dan-danas, u 21. veku kada su se neke granice jasno podvukle ili možda čak obrisale kad je reč o muško-ženskim poslovima, postignućima i umećima, i dalje su prisutni određeni stereotipi. Vodeći se time, žene i dalje nisu dobri vozači...

Ranije je naš automobilsita Čedomir Brkić, na pitanje zašto su žene stekle tituli "loših" vozača, rekao i sam da su po sredi predrasude ili čak, loše auto škole koje su nekad tolerisale određene stvari. Ali, šta šta kažu istraživanja kada je reč o parkiranju? Kome više ono ide od ruke, a ko muči muke - muškarci ili žene?

Osiguravajuća kuća Forbes Advisor napravila je istraživanje na uzorku od 2.000 vozača u Velikoj Britaniji i došla do otkrića da muškarci imaju puno više problema s parkiranjem nego žene. Jedan od pet vozača (21 odsto) učestvovao je u manjem sudaru prilikom parkiranja prošle godine, u poređenju sa 14 odsto žena. Osiguravajuća kuća je definisala sudar kao udarac u drugo vozilo, stub, zid ili ogradu.

Čak 16 % muškaraca udarilo je u drugi automobil ili nepomični objekat bar četiri puta tokom prošle godine dok su parkirali, u poređenju sa samo osam odsto žena, piše Auto Klub. Zanimljivo je da uprkos statističkim podacima koji pokazuju da su žene bolje u parkiranju, više od polovine muškaraca (53 %) ocenjuje sebe kao vešte vozače koji nemaju problema s parkiranjem. Isto to za sebe misli samo 37 % žena. 

A šta vi mislite?

Anketa

Ko bolje parkira automobil?

BONUS VIDEO:

"DAO KUPCIMA AUTO NA TEST VOŽNJU, ONI SE NIKADA NISU VRATILI" Iz osiguranja poručili: Nisu ukrali, već te prevarili NE ODGOVARAMO! Kurir televizija

 (MONDO)