Slavna pevačica Rijana umalo je tužila dve modne dizajnerke sa Kosova! Razlog je korišćenje imena popularne pevačice, dok dizajnerke tvrde da im Rijana "nije bila ni na kraj pameti". Sve se dogodilo kada su 27-godišnja Florijana Binaku, Albanka sa Kosova koja živi u Švajcarskoj i 26-godišnja Rita Hodža iz Prištine, otvorile onlajn biznis sa garderobom, koji su nazvale "Atelje Rijana".

Ime je brzo počelo da se pretražuje, a potražnja putem društvenih mreža postala je velika. Tada su modne dizajnerke odlučile da onlajn biznis prošire i otvore prodavnicu u Cirihu. Kada su počele procedure za registraciju biznisa, dobile su odgovor sa pritužbom. Izabrano ime došlo je do tima pop zvezde, a pravni tim tražio je zabranu korišćenja imena "Atelje Rijana".

Prema njihovim rečima, bilo je mnogo sličnosti sa imenom poznate pevačice. Da modne dizajnerke nisu promenile ime, suočile bi se sa Rijaninom tužbom i ogromnom novčanom kaznom. Rita Hodža iz Prištine otkrila je da njihovo ime nema veze sa Rijanom, kao i kako je ono nastalo:

Profimedia Rijana - dodela Oskara

"Stvorile smo ime kao spoj naših imena, Rita i Flori(jana), kako bismo kreirale sopstveni brend pod nazivom 'Rijana Atelier'. Nakon što smo videle rast našeg brenda, odlučile smo da registrujemo poslovanje u Cirihu i otvorimo naš prvi studio. Budući da se Rijana žalila, 'Atelje Rijana' je moralo da se promeni u 'Anari Atelier'", izjavila je Rita za "Albanian post".

BONUS VIDEO:

Modna dizajnerka Mirna Nađ održala dve spektakularne revije na Siciliji: Sve pršti od luksuza i dobrog stila Kurir

(MONDO)