Stanovi za manjom kvadraturom iziskuju drugačiji način uređivanja i renoviranja kako bi prostor bio što funkcionalniji i prostraniji, pogotovo ako u njemu živi višečlana porodica.

Dizajner enterijera iz Ukrajine, Sergej Zalozni, otrio je jednostavan trik kako da malom stanu do 50 metara kvadratnih pružite dodatne svetlosti i prostranstva. Umesto zida između spavaće i dnevne sobe, mnogo bolja opcija je stakleni zid. Neki dizajneri se čak odlučuju i za otvarajuća staklena vrata. Na taj način svetlost iz spavaće sobe dospeće u dnevnu.

Moderna siva sofa tankog dizajna, ne previše glomazna, pogotovo sa nožicama učiniće sobu prostranijim i centralni deo sobe slobodnim. Sivi tepih u dnevnoj sobi odličan je izbor koji "otvara" prostor. Police iznad sofe učiniće prostor funkcionalnijim, pogotovo za odlaganje viška stvari.

Kancelarija
Profimedia 

Kada je reč o kuhinji, geometrijski jednostavni izgled bez previše detalja, u duhu minimalističkog stila, dodatno će učiniti prostor većim. Ugradni plakari do plafona takođe će vam pomoći u tome. U svakom slučaju, dizajneri preporučuju kombinaciju monohromatskih svetlih nijansi, kao što su bež, siva sa premasama drveta.

BONUS VIDEO:

Jeftino renoviranje kuhinje Tiktok/sophies.home.life
 (MONDO)