Svi oni koji nisu vešti sa funkcijama veš mašine, imaju strah da ne upropaste odeću. Poseban akcenat stavlja se na zimsku jaknu, jer je obično reč o modelu koji nosimo po nekoliko godina, iz sezone u sezonu. Ako niste sigurni kako da je operete ili se bojite da je ne oštetite, donosimo vam detaljan vodič.

Čak i ako koristite porgram za pranje zimskih jakni, možete da nanesete štetu. Bilo da je reč o perju ili sintetičkoj vati, ono se tokom pranja ispomera, pa umesto da bude ravnomerno raspoređeno, grupiše se na jednom mestu. Ovo možete da izbegnete zahvaljujući lakim trikovima. Zajedno sa jaknom u mašinu stavite nekoliko teniskih loptica.

Broj obrtaja ne bi trebalo da bude veći od 500 do 800. Na ovaj način se neće stvarati grudvice u jakni, već će se materijal ravnomerno rasporediti. Sušenje je, takođe, veoma važno i ono bi trebalo bi da se odvija u nekoliko faza. Opranu jaknu okačite na vešalicu i poravnajte rukave, kragnu, rubove i džepove. Najbolje je da se jakna suši u prostoriji koja je dobro provetrena i topla, sve dok voda potpuno ne ispari. S vremena na vreme, jaknu rukama malo "zagladite" odozdo prema gore i protresite.

BONUS VIDEO:

ubacivanje praška u bubanj TikTok/cleanwithbekxx

(MONDO)