Polako se bliži Nova godina, a sa njom i novi planovi i ideje. Neki parovi već sada planiraju svadbu za narednu godinu. Kada su mlade u pitanju, odabir venčanica nekako najteže pada. Slavna modna kreatorka Vera Vang koja prkosi rubu vremena sa svojih 74 godina predstavila je novu kolekciju venčanica pod nazivom "Vera Vang Bride" za 2024. godinu i otkrila šta bi, prema njenim kriterijumima, trebalo da sadrži jedna savršena venčanica.

Ističe da joj je u vreme kada se ona udavala, pre 35 godina, bilo teško da uveri nekoga da dođe na venčanje. Sada su se stvari promenile i važno je dizajn odeće danas bude prikladan za razne prilike, bilo da je reč o događaju na plaži ili večeri nakon koje sledi after-parti, veče pre ceremonije ili branč dan nakon venčanja.

"Kada sam ja tek počinjala, radilo se više o kombinovanju verskog obreda sa slavljem sa porodicom i prijateljima. Sada se sve pretvorilo u mini-odmor sa svom najbližom i najdražom rodbinom. To je potpuno drugačije iskustvo", smatra Vera Vang koja za sve buduće mlade ima nekoliko saveta:

"Budite otvoreni i svoji. Volite sebe i ne dopustite da vam iko govori ili diktira ko bi trebalo da budete. To je vaš dan. Nijedna žena nije lepša nego kada je samouverena i kad se dobro oseća. Ne samo u haljini, već i među osobama koje je okružuju", poručila je ona.

Osvrnula se i na nove modne trendove venčanica koji su zavaladali u Evropi, ali i uticaj Holivuda na iste. Kako kaže, ove godine u Evropi, posebno u Parizu i Milanu, primetila je da mnoge modne kuće stavljaju svadbene detalje u središte. Na primer, Prada ima mnogo cveća i aplikacija na suknjama, dok Valentino ima mnogo medaljona od čipke, a dosta haljina i suknji izgledaju kao da su za venčanje, ali nisu venčanice.

Kada je reč o njenoj najnovijoj kolekciji venčanica za 2024. godinu, Vera Vang je ponudila nekoliko različitih stilova, dok su u fokusu defintivno cvetni detalji. Jedan od novih modela je i balska haljina bez naramenica s čistim satenskim korzetom i potpuno laganom suknjom od tila.

Venčanice Vere Vang za 2024. godinu (3).png
verawangbride.com/screenshot 

Zatim, haljina s dugim rukavima, visokim izrezom u obliku sirene s cvetnom aplikacijom na poluprozirnom stezniku i suknji od krepa koja se širi.  U trendu će i dalje biti "sirena venčanice", kao i one minimalističke, bez previše detalja, čioki i tila. Jedna od njih je haljina A-kroja s dugim rukavima, zaobljenim dekolteom i otvorenim leđima. Materijla od krepa savršen je i udoban, imajući u vidu da lagano pada niz telo i prati njegovu liniju.

Pogledajte u galerije kolekciju venčanica Vere Vang za 2024. godinu:

verawangbride.com/screenshot Venčanice Vere Vang za 2024. godinu

BONUS VIDEO:

PRVE SLIKE SA VENČANJA MINISTARKE ĐEDOVIĆ: U ruci bidermajer od poljskog cveća, venčanica duga, elegantna, čipka i cirkoni Kurir TV

 (MONDO)