Bez obzira što svakodnevno perete donji veš, to ne znači da je potpuno čist. Svakodnevno menjanje donjeg veša ne podrazumeva da je lična higijena redovna, a za to su krive bakterije koje ne vidimo golim okom. "Za gaćice i donji veš temperatura ispod 60 stepeni neće ubiti bakterije. Stavljanje gaćica u veš mašinu zajedno sa kuhinjskim krpama na niskoj temperaturi može da rezultira fekalnom kontaminacijom, što sigurno ne želite u blizini kuhinje", preporučila je Lisa, stručnjak sa kućne trikove.

Sve one situacije kada ste prali osetljivi donji veš na 30 ili 40 stepeni ili ga stavljali sa ostalim odevnim predmetima, nisu rezultirale dovoljno čistim gaćicama. Za one koji iz nekog razloga ne mogu da postave višu temperaturu na veš mašini, postoji rešenje. Lisa je predložila dodavanje sredstva za dezinfekciju veša kako biste uklonili bakterije, a takva sredstva mogu da se kupe u lokalnim supermarketima.

Veš koji je opran na niskoj temperaturi može da postane izvor neprijatnih mirisa, kožnih bolesti ili iritacija. Jedinstvena formula sredstava za dezinfekciju veša efikasno uništava neprijatne mirise, istovremeno čuva vlakna belog i šarenog veša dok svež miris unosi prijatan osećaj čistoće.

Pranje belog veša na visokim temperaturama ubija bakterije i druge mikroorganizme, čime omogućuje njegovo pravilno čišćenje i dezinfekciju, kao i uklanjanje fleka ukoliko su one prisutne. Iz tog razloga, preporučuje se pranje veša na 60 stepeni ili više, a pranje belog veša na 90 stepeni daje najbolje rezultate.

pranje donjeg veša Tiktok/tarape_10

BONUS VIDEO:

Zašto treba nositi donji veš u toku noći tiktok/@Laura WeirWhy

(MONDO)