Nova 2024. godina samo što nije zakucala na vrata. Većina ljudi želi u novu godinu da uđe osvežena sa novim stvarima i idejama. Kako tokom praznika više vreme na provodimo u kući, tako se i javlja potreba da nam dom bude čist, preuređen i nov. Ukoliko planirate da unesete novitete i malo svežine u svoj dom, evo nekoliko trendova u dizajnu enterijera koji će dominirati u 2024. godini.

Smeđa boja

Kako ističu dizajneri modnih interijera za "The Every Girl" dosta smeđe boje dominiraće u zatvorenim prostorima tokom 2024. godine. Ova boja više se ne doživljava kao dosadna ili zastarela. Zapravo suprotno. Prijatna neutralna smeđa vratila se na velika vrata, kako kaže dizajnerka Rebeka Plamb. Odlična je jer se savršeno uklapa u svetlije tonove što čini skladnu kombinaciju prijatnu za oko.

dizajn enterijer 2.jpg
Shutterstock/J. Zhuk 

Drvo

Dizajneri predviđaju da će se trend smeđe boje proširiti i na završne slojeve drvenih elemenata. Dizajnerka enterijer Danijela Čiprut primetila je da ovi završni slojevi mogu vašem prostoru pružiti ugodan, primamljiv ambijent, “bez obzira da ih koristite na stočiću za kafu, podovima , kuhinjskim elementima ili u pažljivo odabranim dodacima. Neki od popularnih komada nameštaja biće oni od pravog ili imitacije oraga ili jasena.

enterijer 50 kvadrata (3).jpg
Instagaram/boclaud_architecture 

Razigrane boje

Osim braon, u trendu će biti i nešto veselije i razigranije boje. U zadnje vreme, dizajneru su primetili da njihovi klijenti žele da eksperimentišu sa dizajnom enterijera. Prošlo je vreme jednoličnosti!  Dani belih kuhinja i potpuno belih kupatila su pase. Umesto toga, u 2024-oj godini pustite mašti na volju. Šarene tapete ili pločice sa razigranim detaljima samo su neki od odličnih izbora da uneste malo vedrine u vaš dom.

BONUS VIDEO:

Ikea ogledalo Instagram/karo_urzadza

 (MONDO/T.B.)