Malo-malo pa sa društvenih mreža saznamo da Se neki novi trend pustio u etar. Ovoga puta stiže nam trend u dizajnu eneterijera, a koji se poigrava malo sa psihologijom i malo više sa bojama. Tačnije, jednom bojom - crvenom.

Crvena boja je istakla se u svetu mode tokom jeseni i zime 2023. godine, a kako se čine i dalje je prisutna. Prvo na šta pomislimo kada ugledamo crvenu boju jeste strast, ljubav, energičnost i isticanje iz jednoličnosti. Kako u modi, isto pravilo važi i u dizajnu enterijera.

Ukoliko vašem domu nedostaje malo energije i promene, jednostavno dodajte malo crvene boje, bez preterivanja, jer to je i poenta najnovijeg trenda koji se zove "teorija neočekivane crvene". Teoriju je razvila dizajenerka enterijera Tejlor Simon koja tvrdi da dodavanje crvenih elemenata u dosadne prostorije, automatski dovodi do promene prostora - nabolje.

Caka je u tome da u sobu stavite mali komad nameštaja, to može da bude lampa, okvir za sliku, jastučnice ili mali tepih. Takođe, možete u crveno da ofarbate okvir za vrata, stočić ili police. Kako kažu stručnjaci, crvena boja u prostor unosu malu dozu dopamina zbog svoje energije koju emituje. 

Pogledajte i sami kako to izgleda u videu:

Crvena boja enterijer TikTok/homesandgardensofficial

 (MONDO/T.B.)