Brojanje koraka na dnevnom nivou postalo je toliko popularno, da ogroman broj ljudi slepo prati aplikaciju na telefonu ili pametni sat. Jedna od njih je i fitnes instruktorka koja je dnevno prelazila čuvenih 10.000 koraka. Simona Simpson se brzo navikla na veći broj. Počela je da prelazi 12.000 koraka, a onda je odlučila da taj broj prepolovi. Primetila je neobične rezultate.

"Osećam se kao superžena u teretani. To je tako čudno jer nikad nisam mislila da mi koraci oduzimaju puno energije, ali moji lični rezultati su se poboljšali kada sam smanjila broj koraka. Osećam se sito, a ne gladno svakog sata u danu", rekla je Fiona za Women's Health i dodala da joj je 10.000 koraka dnevno oduzimalo mnogo vremena.

Instagram/fionasimpson/Printscreen Fiona Simpson

"Sada mogu da radim više stvari za sebe i da uživam u teretani, bez da se bojim da neću postići svoj cilj od 10.000 koraka. Ne osećam bol od treninga i osećam se odmorno posle stvari koje imam da obavim. Smanjivanje koraka mi je pomoglo da shvatim da nije sve tako ozbiljno. Nije važno ako jedan dan napravim nešto manje koraka od cilja", objasnila je.

Koliko kalorija može da se istopi hodanjem?

Još uvek postoji zabluda da samo intenzivan trening može da dovede do gubitka viška kilograma. Šetnjom ne samo da sagorevamo značajan broj kalorija, već dobijamo i mnoge zdravstvene prednosti. U proseku, tokom sat vremena hoda srednjim tempom, možete da sagorite od 200 do čak 500 kalorija, što bi moglo da se uporedi sa izbacivanjem jednog ili dva obroka iz dnevne ishrane.

Upravo to je suština mršavljenja - stvaranjem negativnog energetskog bilansa otvaramo put do željenog smanjenja. Naravno, transformacija neće biti moguća bez adekvatne ishrane, ali dodatna fizička aktivnost je jedan od najvažnijih saveznika procesa mršavljenja. Ako nemate vremena za duže šetnje, postoji nekoliko trikova koji mogu da vam pomognu. Možete da počnete sa 15 minuta šetnje tokom povratka kući. Izađite iz autobusa dve stanice ranije, a posle nekog vremena povećajte hodanje na 30-minutnu šetnju.

BONUS VIDEO:

Završila u bolnici zbog treninga TikTok/brynnmapes

(MONDO/T.V.)