Milijder i uspešni biznismen Ilon Mask, važi za neverovatnog genija kada su biznis i inovacije u pitanju. Sve što započne jednostavno mu ide od ruke. Često zbog svojih izjava završi neslavno u žutoj štampi, ali i povrh toga ne libi se da glasno iznese svoje stavove.

Ovoga puta osvrnuo se na prevare ili trikove (kako vam je lakše) kojim se služe konobari i zaposleni u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima. Mask otkrio kako nas navlače u restoranima i to uz pomoć hleba. Konobari ga odmah nakon narudžbine spuštaju na sto, a kako tvrdi Mask, za to imaju dobar razlog.

"Restorani nisu darežljivi, već postoji mračna istina oko ovog naizgled ljubaznog poteza. Naime, naučnici su nedavno objavili studju o tome kako se hleb vari nakon jela. Otkrili su da je potrebno 15 minuta da hleb oslobodi šećere nakon konzumacije, a svi znamo da je hleb radi kao šećer za telo jer daje energiju. Kada taj šećer počne da opada, osećamo se umorno i imamo potrebu da jedemo više kako bismo povratili energiju. A teorija kaže da restorani daju hleb pre obroka, jer na taj način povećavaju glad i podstiču vas da naručite još hrane, pa i dezert. A postoji i studija koja potvrđuje da restorani koji daju hleb pre obroka prodaju 90% više dezerta", objasnio je Mask.

Ovaj video privukao je mnogo pažnje javnosti, a u komentarima su se brojni korisnici Tik Toka složili sa njim.

Pogledajte detaljnije u videu:

Ilon Mask TikTok/hub.theories

 BONUS VIDEO:

Ilon Mask nakratko nije bio najbogatiji na svetu! STRUČNJAK ŠOKIRAO TVRDNJAMA: Oni nemaju moral, TI LJUDI SVE MERE NOVCEM!  Kurir televizija

 (MONDO/T.B.)