Letovanje 2024. godine mnogi su uplatili, dok se drugi i dalje razmišljaju. Kada je reč o Srbima oduvek je Grčka bila prva u redu za izbor letovanja, kako zbolg blizine i prelepih plaža i ostrva koje ima. Cene jesu porasle ove godine, od putarina do Grčke, do većih taksi u hotelima i apartmanima.

Ali kako je najavio direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija, Aleksandar Seničić, uprkos poskupljenju aranžmana, veruje da će oko milion naših turista ove godine će letovati u Grčkoj.

Pored poskupljenja, najveću muku za džep prave fore i fazoni loklanih prodavaca. Kada osete strance na plaži oni jednostavno "promene politiku", barem sudeći po nedavnom video snimku pod nazivom „Cene na Mikonosu za strance i grke“, a koji je osvanuo na društvenoj mreži Instagram.

Na grčkom ostrvu Mikonos koji važi za jedno od najskupljih, konobari na plaži se koriste starim, dobrim trikom . U snimku jedna žena je na plaži naručila vodu sa ledom i voćnu salatu. Zgodni konobar ju je ljubazno poslužio, ali kada ga je pitala za cenu na engleskom jeziku, usledio je pravi šok.

Za flašu vode i minijaturnu voćnu salatu Grk je rekao da košta čitavih 520 evra. Iznervirana žena je odmah progovorila na grkom i upitala: „Toliko?“ Konobar se zbunio i upitao da li je iz Grčke, nakon čega je dobio potvrdan odgovor. Odmah posle toga je "promenio ploču" i ženi naplatio uslugu 20 evra.

Pogledajte više u videu:

Cene u grčkoj za turiste i lokalce  instagram/michaelmorcosofficial

BONUS VIDEO:

GRČKA I BEZBEDNOST KUPALIŠTA Kurir tvž

 (MONDO/T.B.)