Rumenčani, majstori u pravljenju ovog "drhtavog" specijaliteta, za pihtije su utrošili dva puta po 1.100 litara vode, kao i i više od tone svinjskog mesa, jezika, butkica, glava, nogica, kao i kožurica bez masti.
Da bi pihtije dobile i konačni šmek majstori su u njih stavili i 20 kilograma šargarepe, belog i crnog luka, i rena bez kojeg se ovaj specijalitet ne može zamisliti.
Pihtije za Ginisa napravljene su i u slast pojedene na tradicionalnoj Rumenačkoj pihtijadi, manifestaciji u čast ovog specijaliteta, održanoj tokom vikenda u prisustvu brojnih turista i gostiju.
U Turiji, mestu u vojvođanskoj opštini Srbobran, majstori kobasičarskog zanata nedavno su napravili kobasicu "svetsku rekorderku" dugačku 2.027 metara.
(Srna)
Da bi pihtije dobile i konačni šmek majstori su u njih stavili i 20 kilograma šargarepe, belog i crnog luka, i rena bez kojeg se ovaj specijalitet ne može zamisliti.
Pihtije za Ginisa napravljene su i u slast pojedene na tradicionalnoj Rumenačkoj pihtijadi, manifestaciji u čast ovog specijaliteta, održanoj tokom vikenda u prisustvu brojnih turista i gostiju.
U Turiji, mestu u vojvođanskoj opštini Srbobran, majstori kobasičarskog zanata nedavno su napravili kobasicu "svetsku rekorderku" dugačku 2.027 metara.
(Srna)
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte