Sastojci:

500 grama testenine
Dva pileća filea
300 grama pečuraka
Jedan praziluk
Jedan čen belog luka
Dve kašike brašna
Dve kašike putera
100 mililitara neutralne pavlake
Pola šolje belog vina
Šolja supe od kocke
Dve kašike maslinovog ulja
Kari, peršun (ili začini po izboru)
So, biber

Priprema:

Skuvajte testeninu po uputstvu. Piletinu isečenu na kocke začinite solju i biberom, i pržite u tiganju na maslinovom ulju desetak minuta. Izvadite i odložite u posudu.

U tiganj dodajte puter, a kada se otopi, pečurke isečene na listiće. Kada potamne, dodajte im zgnječen beli luk, iseckan praziluk, peršun i so i biber po potrebi. Kuvajte ih još nekoliko minuta. Pospite brašnom, i dolivajte belo vino dok ne proključa. Tada dodajte supu od kocke i pavlaku za kuvanje.

Pažljivo dolivajte do željene gustine sosa.

Dodajte pečurkama piletinu, i sve zajedno zagrejte. Izmešajte sa testeninom, pospite parmezanom i poslužite toplo.

(MONDO)