Jednoj porodici se Krit toliko dopao, da je posle godinu dana odlučila da se vrati na ostrvo, ali van sezone. Rezervisali su termin tokom Uskrsa, a nisu ni slutili da će mesto biti toliko prazno. U hotelu nije bilo gostiju, a mnogi restorani i drugi objekti na ostrvu i dalje su bili zatvoreni.
"Nije bilo lako pronaći datum jer moj sin ide u školu. Išli smo za Uskrs i on je propustio samo jedan dan. Bili smo sigurni da će nam odmor u aprilu dati više opuštanja", dele svoje iskustvo.
Ukupni troškovi putovanja, kupljenog onlajn oko mesec dana unapred, iznosili su 1.250 evra za tri osobe (dve odrasle osobe i osmogodišnje dete). Cena je uključivala let, transfer do hotela, smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice i obroke po sistemu all inclusive. Zanimljivo je da je porodica u početku rezervisala hotel sa četiri zvezdice, ali su nekoliko dana pre odlaska saznali da se objekat neće otvoriti na vreme.
"Turistička agencija je brzo reagovala i obezbedila nam drugi hotel, za jednu zvezdicu bolji. Bio je to prvi put da smo bili u hotelu sa pet zvezdica, ali nisam mogla da primetim razliku. Po našem mišljenju, standard hotela u Grčkoj je visok", ističe žena.
Pošto sezona u Grčkoj tek počinje, hotel je bio popunjen samo do jedne trećine.
"Otišli smo na bazen u 7 ujutru da zauzmemo svoje mesto na ležaljkama i zabavili se - bilo je prazno! Bilo je veoma mirno i prijatno. Definitivno bolje nego u sezoni", nasmejano će.
"Obiđite sami, cene su porasle"
Porodica je odlučila da iznajmi automobil kako bi mogli slobodno da istražuju ostrvo.
"Mi to uvek radimo. Automobil nam daje nezavisnost jer je javni prevoz slabo razvijen na takvim ostrvima, a izleti su jednostavno skupi i često se organizuju do mesta koja nas ne zanimaju", kaže i dodaje da ih je automobil za tri dana koštao oko 130 evra.
"Moj muž se obično oslanja na mišljenja na društvenim mrežama i bira nisku cenu. Ovoga puta smo imali veoma udoban automobil, koji je dostavljen do našeg hotela" kaže.
Gospođa je takođe primetila neke neprijatnosti na koje su naišli.
"Predsezonsko putovanje se ispostavilo kao loše što se tiče gastronomije. Gugl mape su nam pokazale lepu kafanu, došli smo kolima i otkrili da je zatvorena. Jednom smo bili toliko gladni da smo se posvađali. Konačno smo pronašli brzu hranu... I imam utisak da su cene prilično porasle", objašnjava.
BONUS VIDEO: