"Mekdonalds" restoran na Terazijama dnevno u proseku izda 3.500 računa, što bi značilo da usluže preko 5.000 gostiju.

Kako je u ovom popularnom lancu restorana brze hrane praksa da kada naručujete imate pogled i na kuhinju, gotovo da nema onoga ko je makar jednom ušao u "Mek", a da nije znatiželjno provirio iza pulta.

To je, ipak, samo deo onoga što je videla ekipa MONDA, koja se malo detaljnije upoznala sa procesom pripremanja hrane.

Kroz ovu malu fabriku proveo nas je Dejan Mirčić, zamenik upravnika "Mekdonalds" Bezistana.

S obzirom na to da pripadaju lancu restorana jednako osporavanom koliko i voljenom, iz ove kompanije se trude da ublaže sliku o previše kaloričnoj hrani, bogatom solju, masnoćama i šećerom, kako kažu nutricionisti.

U „Mekdonaldsu“ ističu da svojim gostima služe visokokvalitetna jela, napravljena od čak 70 odsto sirovina proizvedenih u Srbiji. Kontrolu kvaliteta imaju gotovo svakodnevno. Sa ponosom kažu da je nivo ispoštovanosti kvaliteta koka-kole, prema oceni regionalnih kontrolora, na 99 odsto, a da jedan pocenat otpadne na toplu vodu iz gradskog vodovoda, na primer.

U Srbiju možda još uvek nisu stigli terminali osetljivi na dodir, koji će zameniti prodavce, ali domaća "Mekova" mašinerija, kažu, funkcioniše bez propusta jer su svi zajedno velika uigrana ekipa.

Nakon primanja porudžbine, radnik na kasi pritiskom na dugme šalje singnal radnicima u kuhinji šta treba da naprave. Oni na ekranima vide porudžbinu i kreću u pripremu.

Kod njih nema gomilanja hrane i svaki gost za otprilike jedan minut dobije svež sendvič koji je naručio i to skoro uvek identičnog ukusa.

(MONDO)