Taj pravi hedonistički praznik jedni obeležavaju u oktobru, drugi narodi u februaru, ali za prave ljubitelje ove tamne poslastice Dan čokolade je svakodnevno.

Ako i ti spadaš u kakao "ovisnike" klikni OVDE i saznaj sve o čokoladi. Klikni i ako je ne voliš, možda se u tebi nešto promeni.

Današnju svetkovinu možeš da obeležiš na razne načine, a MONDO predlaže čokoladni mafin.

Sastojci:
- 175 grama čokolade za kuvanje
- 175 grama putera
- 125 grama kristal šećera,
- 80 grama mekog brašna
- 4 jaja

Priprema:
Rastopiti čokoladu i puter, pa ostaviti da se ohladi. Mutiti 4 žumanca, 4 belanca i šećer dok masa ne pobeli, pa u to dodati brašno i čokoladu s puterom. Testo sipati u male kalupe i peći oko 5 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Uživaj...

(MONDO)