Da li i vi spadate u one koji prvo "škljocnu" svoj obrok, pa tek onda navale na ono što su naručili u restoranu? U Njujorku tome pokušavaju da stanu na put.
Drugi razlog je i taj što blic prilikom fotografisanja može da dekoncentriše kuvara koji hranu sprema, kažu u nekim restoranima na Menhetnu, koji su uveli zabranu slikanja hrane, piše "Dejli mejl".
Do ove zabrane je došlo nakon "poplave" fotografija sa jelima iz restorana na popularnom Instagramu. Taj novi trend, pod nazivom "foodstagramming", "drma" ceo svet, ne samo Ameriku.
Sajt Mashable.com piše da smo 2011. godine najčešće fotografisali kolače, torte i ostale slatkiše (18,3 odsto), zatim jela od povrća (17,8 odsto), a najmanje paste i pice (7,1 odsto).
Sajt takođe piše, da 25 odsto gastronoma fotografiše hranu i deli te slike sa drugima putem društvenih mreža, bez nekog određenog razloga - tek da pokažu šta su danas imali na meniju.
(MONDO)