Na Osmom internacionalnom kulinarskom takmičenju južne Evrope u Solunu srpski gastronomi osvojili su pregršt medalja u pojedinačnim kategorijama i četvrto mesto u konkurenciji kulinarskih timova, saopštila je večeras Asocijacija šefova kuvara Srbije.
Na takmičenju koje je trajalo od 7. do 10. marta, tim od 15 gastronoma Srbije osvojio je osam zlatnih, 12 srebrnih i četiri bronzane medalje, kao i četiri priznanja za osvojeno 4. mesto u konkurenciji kulinarskih timova, čime je ponovio uspeh sa nedavnog takmičenja u Istanbulu.
Učestvovali su timovi iz 17 zemalja Evrope, zlato je osvojila ekipa iz Španije, dok su se za srebrnu i bronzanu medalju izborile reprezentacije Francuske i Kipra.
U saopštenju se ističe da posebno zadovoljstvo predstavlja uspostavljeno "bratstvo" sa Asocijacijom grčkih kuvara, sa kojima je dogovorena buduća saradnja.
Takođe, po završetku takmičenja, predstavnici AŠKS-a uručili su španskom timu, pobedniku ekipnog dela takmičenja, plaketu naše Asocijacije, čime su naši kuvari pokazali sportski duh.
Na ovoj gastronomskoj manifestaciji, koja se održava svake godine pod pokroviteljstvom Svetske kulinarske asocijacije, u organizaciji Asocijacije šefova severne Grčke, naš nacionalni tim su predstavljali Asocijacija šefova kuvara Srbije, juniori iz Srednje ugostiteljske škole iz Novog Sada, Srednje ugostiteljske škole sa Novog
Beograda i juniori Prve privatne ugostiteljske škole u Beogradu.
Ekipa Visoke hotelijerske škole, koja je, takođe, bila deo ekipe, osvojila je diplomu za školu sa najviše osvojenih medalja, navodi se u saopštenju.
(Tanjug)
Na takmičenju koje je trajalo od 7. do 10. marta, tim od 15 gastronoma Srbije osvojio je osam zlatnih, 12 srebrnih i četiri bronzane medalje, kao i četiri priznanja za osvojeno 4. mesto u konkurenciji kulinarskih timova, čime je ponovio uspeh sa nedavnog takmičenja u Istanbulu.
Učestvovali su timovi iz 17 zemalja Evrope, zlato je osvojila ekipa iz Španije, dok su se za srebrnu i bronzanu medalju izborile reprezentacije Francuske i Kipra.
U saopštenju se ističe da posebno zadovoljstvo predstavlja uspostavljeno "bratstvo" sa Asocijacijom grčkih kuvara, sa kojima je dogovorena buduća saradnja.
Takođe, po završetku takmičenja, predstavnici AŠKS-a uručili su španskom timu, pobedniku ekipnog dela takmičenja, plaketu naše Asocijacije, čime su naši kuvari pokazali sportski duh.
Na ovoj gastronomskoj manifestaciji, koja se održava svake godine pod pokroviteljstvom Svetske kulinarske asocijacije, u organizaciji Asocijacije šefova severne Grčke, naš nacionalni tim su predstavljali Asocijacija šefova kuvara Srbije, juniori iz Srednje ugostiteljske škole iz Novog Sada, Srednje ugostiteljske škole sa Novog
Beograda i juniori Prve privatne ugostiteljske škole u Beogradu.
Ekipa Visoke hotelijerske škole, koja je, takođe, bila deo ekipe, osvojila je diplomu za školu sa najviše osvojenih medalja, navodi se u saopštenju.
(Tanjug)
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu