Glavno svojstvo ovog hamburgara "in vitro", koji je plod istraživanja holandskog profesora Marka Posta, je da nema ni trunke masti, ali i dalje ima ukus pravog mesa, piše "Njujork tajms".
Za prototip tog mesa potrošeno je oko 250.000 evra, zbog čega je neophodno još istraživanja kako bi njegova proizvodnja bila menja skupa i kako bi se ovaj neobični hamburger našao u široj ponudi.
Osim cene, na to da li će se naći na većini jelovnika ili ne, utiču i kulturološki razlozi - kako ubediti ljude da se više ne hrane mesom proizvedenim na tradicionalan način i pređu na hamburgere iz laboratorije?
(MONDO)
Za prototip tog mesa potrošeno je oko 250.000 evra, zbog čega je neophodno još istraživanja kako bi njegova proizvodnja bila menja skupa i kako bi se ovaj neobični hamburger našao u široj ponudi.
Osim cene, na to da li će se naći na većini jelovnika ili ne, utiču i kulturološki razlozi - kako ubediti ljude da se više ne hrane mesom proizvedenim na tradicionalan način i pređu na hamburgere iz laboratorije?
(MONDO)
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!