Poznati kuvar Gordon Remzi naišao je na osudu javnosti i organizacije za zaštitu životinja PETA, kada se na internetu pojavio snimak iz fabrike za proizvodnju guščje paštete koja snabdeva jedan od njegovih restorana.
Naime, poznati kuvar je 2011. godine u dokumentarcu optužio kasapljenje ajkula pri pravljenju supe od ajkulinih peraja i apelovao na gledaoce da ne naručuju supu zbog surovosti industrije.
Tradicionalni francuski delikates, guščja pašteta pravi se od čuščje ili pačje džigerice koja je omašćena na poseban način i ima bogat puterast ukus.
Iz organizacije PETA kažu da svaki odlazak na farme gusaka otkriva kako se surovo tretiraju ove životinje i nasilno hrane sve dok se ne razbole i ne umru. Zato se nadaju da će Gordon Remzi povući paštetu iz svog menija.
Remzi inače poseduje 27 restorana i 11 Mišlen zvezdica. Iz njegovog restorana poručuju da ne sprovode okrutnost nad životinjama, već sve čine da gostima ponude najvalitetnije sastojke i sarađuju sa dobavljačima koji to mogu da ispoštuju, piše "Kafebar".
(MONDO)