Maksimus Taler (20) je student UniverzitetaTufts u Bostonu, koji planira da otvori restoran čiji će meni zavisiti isključivo od toga šta se od povrća, mesa i drugih namirnica tog dana nađe u đubretu, pre svega drugih restorana.
"Previše hrane se baca, i mi zato želi da taj takozvani otpad pretvorimo u zdrav i ukusan obrok. To neće biti klasičan restoran, već neka vrsta javne kuhinje", kaže za Boston Globe mladi Taler.
On je objasnio da će u njegovom restoranu čaj, kafa i supa od sočiva budu uvek dostupni, a da će se ručak služiti svakog dana u 18 časova. Šta će biti na meniju zavisi od dostupnosti namirnica.
"Svaku namirnicu pronađenu na đubretu, koju budemo koristili za pripremanje jela, prethodno ćemo kontrolisati koliko je kvalitetna", uverava idejni tvorac restorana "sa otpada".
(MONDO)
"Previše hrane se baca, i mi zato želi da taj takozvani otpad pretvorimo u zdrav i ukusan obrok. To neće biti klasičan restoran, već neka vrsta javne kuhinje", kaže za Boston Globe mladi Taler.
On je objasnio da će u njegovom restoranu čaj, kafa i supa od sočiva budu uvek dostupni, a da će se ručak služiti svakog dana u 18 časova. Šta će biti na meniju zavisi od dostupnosti namirnica.
"Svaku namirnicu pronađenu na đubretu, koju budemo koristili za pripremanje jela, prethodno ćemo kontrolisati koliko je kvalitetna", uverava idejni tvorac restorana "sa otpada".
(MONDO)
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte