Dinamične osobe koje žive brzo i stalno su u pokretu, vole voćne, osvežavajuće torte, koje se brzo i lako jedu. Hedonisti preferiraju čokoladu, dok avanturisti vole kolač od sira.

Kolači, torte i ostali slatkiši koji se jedu na kraju obroka, kao finiš, mnogo govore o vašem karakteru. Zato razmislite šta ćete u restoranu naručiti za desert ako želite da ostavite odredjeni utisak na one koji su sa vama.

Ljudi koji su stalno u žurbi i dan im je kratak, ne dave za stolom pa tako biraju i kolač koji će „smazati“ za čas. Njima najbolje leži „vazdušasta“ laka torta, sa malo patišpana i puno fila od šlaga i voća. Mada i sladoled nije loš, ali voćni naravno.Oni koji uživaju u svakom zalogaju, pravi gurmani, bez čokolade ne računaju da su „dezertirali“. Njima prija sve što je braon – čokoladne bombice, „saher torta“, grilijaš, bajadera...

Osobe koje vole da eksperimentišu odlučiće se za slatko-slanu kombinaciju. Torta od sira, tiramisu i sve ostale neobične kombinacije privlače avanturiste i ljude sklone promenama.

Dakle, dobro proučite goste kojima pripremate ručak pre nego se odlučite šta ćete im ponuditi za „slatki kraj“. Isto važi i za romantičnu večeru u restoranu – zamolite je da vama prepusti izbor kolača i oborite je s nogu!

(MONDO)