Svi koji brinu o svom zdravlju i ishrani, a vole da jedu slatkiše sada mogu da u njoj uživaju bez griže savesti. Na domaćem tržištu predstavljena je crna i mlečna čokolada sa ekstraktom biljke stevija.
Nutricionistkinja Branka Mirković istakla je da je ta čokolada dobar izbor za dijabetičare, jer ne podiže glukozu ni insulin, a njena dobra strana je što ne stvara zavisnost kao šećer, pa se može svrstati u zdravu hranu.
"Ona povoljno utiče na organizam, posebno crna, koja deluje kao blagi antidepresiv, jer utiče na stvaranje hormona sreće u mozgu. Ta čokolada je dobra i za srce i krvne sudove, sadrži malo kofeina, ima mnogo vitamina i minerala i odličan je diuretik", precizirala je Mirkovićeva.
Brend menadžerka kompanije Dragana Šarenac objasnila je da je biljka stevija 300 puta slađa od običnog šećera, ali da ne dodaje dodatne kalorije ni glikozide, koji su karakteristični za šećer, pa mogu slobodno da je konzumiraju i oni koji žele da skinu kilograme.