Američka konsultantska firma Baum Whitemen, koja se bavi ugostiteljstvom, predviđa da će 2016. godinu obeležiti tradicionalno havajsko jelo poke bowls.

Reč je o specijalitetu na bazi sirove ribe. Jelo se originalno priprema od ahi tunjevine, ali može da se koristi i neka druga vrsta ribe.

Prema pisanju lista Courrier International, riblji filei se seku na kockice (poke) i ostavljaju da se mariniraju u mešavini od soja sosa, susamovog ulja i ljute papričice. Ribi se kasnije dodaju namirnice poput krastavca, luka, oraha makadamije, avokada, algi, manga...

Praktični aspekt ovog jela je u tome što svako može da eksperimentiše u zavisnosti od namirnica kojima raspolaže, pa i ostataka hrane u frižideru.

Poke bowls je navodno već jako popularan u Los Anđelesu, gde ga sve veći broj restorana uvrštava u svoj jelovnik.

Pogledajte kako kuvar sprema ovaj specijalitet, i imajte na umu da ga svom ukusu možete prilagoditi koristeći manje egzotične namirnice.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.