Američka konsultantska firma Baum Whitemen, koja se bavi ugostiteljstvom, predviđa da će 2016. godinu obeležiti tradicionalno havajsko jelo poke bowls.
Reč je o specijalitetu na bazi sirove ribe. Jelo se originalno priprema od ahi tunjevine, ali može da se koristi i neka druga vrsta ribe.
Prema pisanju lista Courrier International, riblji filei se seku na kockice (poke) i ostavljaju da se mariniraju u mešavini od soja sosa, susamovog ulja i ljute papričice. Ribi se kasnije dodaju namirnice poput krastavca, luka, oraha makadamije, avokada, algi, manga...
Praktični aspekt ovog jela je u tome što svako može da eksperimentiše u zavisnosti od namirnica kojima raspolaže, pa i ostataka hrane u frižideru.
Poke bowls je navodno već jako popularan u Los Anđelesu, gde ga sve veći broj restorana uvrštava u svoj jelovnik.
Pogledajte kako kuvar sprema ovaj specijalitet, i imajte na umu da ga svom ukusu možete prilagoditi koristeći manje egzotične namirnice.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!