Lejgarvatn je mesto koje se nalazi na sat vremena od Rejkjavika na Islandu. Pored toga što je poznat po banjskom turizmu, zahvaljujući blizini vulkana i geotermalnoj enerbiji, Lejgarvatn je poznat i po - vulkanskom hlebu.
Naime, Viktor Sveinson je vreo pesak koji se nalazi na ovom podneblju iskoristio za pečenje hleba koji je postao specijalitet grada.
Naime, temperatura zemlje u Lejgarvatnu, zbog blizine vulkana, dostiže oko 100 stepeni Celzijusovih, pa je Viktor to iskoristio za pečenje hleba, tako što ga ostavi zakopanog u zemlji 24 sata.
Dakle, za pečenje su, kaže Sveinson, potrebni lopata i šerpa.
Vulkanski hleb se pravi od ražanog i pšeničnog brašna, šećera, praška za pecivo, mleka i soli, a u videu pogledajte kako to sve izgleda.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte