Stil

Ovo svaka žena treba da zna: 5 trikova koji će olakšati ulepšavanje

Izvor mondo.rs

Šminkerka otkrila nekoliko trikova koji će vam pomoći da uvek izgledate najbolje moguće!

Poznata britanska šminkerka Lorin Hogsden tim poslom se bavi već 15 godina, a sada je otkrila nekoliko trikova koje će svakoj ženi pomoći da uvek izgleda najbolje moguće.

Ajlajner za duže trepavice

Ako želite da vam trepavice izgledaju duže, to ćete postići tankom linijom koju ćete izvući tik uz koren trepavica. Takođe, kada nanosite maskaru, važno je da četkicom prođete kroz sam koren trepavica i da na taj deo trepavica nanesete malo više proizvoda.

Gledajte dole dok nanosite maskaru

Kada nanosite maskaru, koristite ručno ogledalce koje ćete staviti ispod brade, a zatim gledajte na dole i nanosite maskaru – tako ćete ih bolje uviti.

Odredite idealan oblik obrva

Česta greška koju žene prave kada popunjavaju ili docrtavaju obrve je to što ne znaju gde bi obrve trebalo da počnu, da se završe, a gde je luk. Potrebna vam je samo olovka za obrve ili četkica i pratite ove korake.

Korak 1

Olovku postavite paralelno duž nosa, tako da je olovka tik do unutrašnjeg ugla oka. Unutrašnji deo obrva bi odatle trebalo da vam počne, označite to olovkom za obrve.

Korak 2

Da biste odradili gde treba da vam bude luk, jedan kraj olovke naslonite na spoljašnju ivicu nosa, tj. kod nozdrve, a drugom do sredine zenice. Označite olovkom taj deo.

Korak 3

Postavite olovku dijagonalno od nozdrve do spoljašnje ivice oka – tu bi trebalo da vam bude završetak obrva.

Korak 4

Obeležena mesta neka vam budu vodič kada čupate i/ili iscrtavate obrve.

Konturisanje korektorom

Izaberite korektor koji je dve nijanse tamniji od vašeg tena, a zatim i onaj dve nijanse svetliji od tena, koji će vam služiti kao hajlajter.

Svetliji korektor nanesite duž sredine lice i uz nos, kako biste izdužili lice. Nanesite ga i na vrh jagodičnih kosti kako bi izgledale podignutije i u unutrašnji ugao oka.

Tamnijim korektor konturišite lice – nanesite ispod jagodica i duž vilične kosti, a ako želite da vam čelo izgleda manje, nanesite i uz liniju kose.

Svetlijim korektor sakrijte tamne kolutove ispod očiju

S obzirom na to da je koža ispod očiju tanja, najbolje je da izaberete tečni korektor koji će sakriti tamne kolutove. Ali, pazite da ne preterate – mnoge devojke upadnu u zamku i nanesu previše korektora, čime zapravo naglase sve linijice i bore.

I takođe, šminkerka savetuje da ne trljate kožu nakon ovoga jer ćete utrljavanjem korektora iznova otkriti ono što želite da prikrijete.

Umesto toga, samo blago utapkajte korektor prstima i izgledaćete sveže!