Stil

Sjajna i zdrava kosa za deset minuta: Potrebna vam je samo JEDNA stvar!

Izvor mondo.rs

Prva pomoć za umornu, beživotnu kosu. Pročitajte još neke savete!

Neki ljudi ne mogu da zamisle dan bez šolje čaja, jer imaju osećaj da ih "podiže" i "vraća u život". Čak i ako ste vi među onima koji radije biraju kafu, imajte u vidu da čaj ima svojih prednosti. Kosu, recimo, bukvalno "vraća u život".

Sve što vam je potrebno je crni čaj i malo vremena.

Skuvajte jači crni čaj i ostavite ga da se ohladi. Operite kosu na uobičajeni način, a zatim je pokvasite čajem, umotajte je u providnu foliju ili stavite kesu na glavu. Preko stavite peškir, ostavite da odstoji desetak minuta.

Isperite mlakom vodom, oblikujte na uobičajeni način i uživajte u svilenkastoj, sjajnoj kosi!

P. S. Ako vam kosa opada, ovo ponavljajte dvaput nedeljno, pošto crni čaj sprečava opadanje kose.

Kako do lepe kose?

Pa mnogi bi rekli lako, ali za osobe koje imaju neki od problema, ovo može zvučati nerealno. Za početak isključite iz upotrebe presu, figaro i fen za kosu. Ukoliko kosu ne možete da sušite bez fena, posebno u hladnijim mesecima, predlog je da to činite što ređe. Ukoliko nakon pranja kose ne izlazite iz kuće, zašto biste je sušili fenom. Ostavite da se prirodno osuši.

Dalje, izbor proizvoda za kosu. Ima nekoliko važnih i bez kojih je nezamislivo da kosa bude lepa, a to su naravno, na prvom mestu šampon, zatim maska za kosu i balzam.

Šampon za kosu

Na našem tržištu, sve više je šampona koji sadrže sulfate i silikone. Ako niste jedna od onih osoba koja pridaje značaj sastojcima, onda je vreme da ovu naviku menjate. Sastojci su od presudnog značaja, kada govorimo o lepoj i zdravoj kosi. Sastojci koji treba da se nađu u šamponu su prirodni, jer kada je priroda bila protiv čoveka? Razmislite.

U prirodi se nalaze takve, korisne i lekovite biljke koje su idealne za negu kose. Za pojedine ste sigurno i čuli, kao što je kopriva, kamilica, nana, lavanda i sl.

Sledeći put kada birate šampon, setite se o čemu smo vam pisali.

I jedna bitna stvar, važno je da sve o nezi kose što vas zanima, potražite na stručnim sajtovima o kosi ili od svog frizera. Nekada mislimo kako sami sebi možemo najbolje da pomognemo, ali često se zavaramo.

Maska za kosu

Maske za kosu su dostupne danas više nego ikada. Neke žene čak vole i da ih prave same kod kuće. Međutim, mnogo to oduzima vremena, a jednostavnije je da kupite za sebe masku, koja dubinski neguje vlasi.

Maske su proizvod koji svaka žena mora da ima u svom asortimanu kozmetike za kosu. Maske vam pomažu da kosa bude blistava, sjajna, dobro hidrirana i uvek zdrava. Nema oštećenja, ispucalih i rascvetalih krajeva. To sve rešava maska za kosu.

Balzam za kosu

Balzam za kosu služi za fino raščešljavanje kose, a može i dodatno da nahrani kosu sklonu oštećenjima. Možete ga koristiti svaki put kada perete kosu. Balzam za kosu sprečava pojavu ućebane kose, krute i grube. Nakon upotrebe balzama kosa je glatka, svilena i nežna.

U situaciji kada imate problem sa kosom, da li je u pitanju gubitak kose, spori rast ili oštećena kosa, put do zdrave i lepe kose, najviše će zavisiti od vaše nege. Ukoliko vas muči neki od problema, da vidimo kako da ih se rešite.

Kosa koja opada

Mnogo je faktora koji dovode do gubitka kose, da li je genetika u pitanju, menopauza ili previše stresa, problem se može rešiti.

Kosa koja je proređena, koja opada i koja izgleda beživotno nikako nije lepa kosa. Kada primetite više dlaka na svojoj četki ili vlasi na jastučnici, to je alarm. Odmah reagujte. Kosi morate pružiti dodatnu negu - pre svega sa kvalitetnim šamponom i maskama za kosu. Pravi izbor šampona može da zaustavi proces opadanja kose.

Oštećena kosa

Čuli ste sigurno nekada izraz "kosa kao slama", "gruba kosa" ili "beživotna kosa". Ovo su sve izrazi za kosu koja je ispucala i kojoj nedostaje prave nege. Često, žene su same krive za ovakav izgled kose, jer je previše tretiraju sa fenom, presom za kosu, figarom, ne bi li dobili idealnu frizuru. Sve ovo, u kombinaciji sa jakim sastojcima preparata koji koristite, štetnim UV zracima i nezdravom ishranom, čini vašu kosu ispucalom i oštećenom.

Prvi korak ka izlečenju jeste odmaranje jedno vreme od ovih vrelih alata i dubinska nega sa pakovanjima za kosu.

Ispucali krajevi

Ispucali krajevi su prvi znak nezdrave kose, a na izgled i kose koja nije lepa. Kada ste već dozvolili da krajevi postanu ispucali, jedino rešenje za njih je skraćivanje. Ukoliko želite da sprečite ovu pojavu, neophodan je redovan odlazak kod frizera, korišćenje seruma za krajeve kose i izbegavanje vrelih alata.

Perut u kosi

Perut u kosi sigurno nije odlika zdrave i lepe kose. Razni uzročnici izazivaju perut da se pojavi u kosi, ali na vama je da nikako ne zapustite, i prihvatite perut, kao normalnu pojavu. Postoje specijalni šamponi, koji tretiraju problem peruti, tako da je za vas rešenje upravo da se rešite ovih neprijatnih ljuspica pravim izborom šampona.

Vaša kosa traži slobodu, a to znači što manje dodirivanja, nameštanja, utezanja ili zatezanja. Sve frizure koje stežu kose, utiču na nejno pucanje i opadanje kose. Pustite vašu kosu slobodno da diše i videćete njen prelep izgled i bujnost.

Nije jedina frizura na ovom svetu glatka, ravna ispeglana kosa. Setite se talasa u kosi, koje možete da napravite uz pomoć običnih krpica, lokni za koje je dovoljno samo da navijete viklere ili dodavanje samo nekog lepog ukrasa u kosi. Što je manje tretirate, vaša kosa će vam biti više zahvalna.