Stil

Ovu GREŠKU prave svi kada ubacuju sudove u mašinu: Ovako treba!

Izvor mondo.rs

Vrlo je verovatno da i vi pogrešno okrećete escajg kada ga ubacujete u mašinu za sudove – evo kako treba da bi se bolje opralo!

Mnogi ljudi nisu sigurni da li vrh escajga treba da bude okrenut na dole ili na gore prilikom ubacivanja u mašinu za sudove. Međutim, stručnjaci kažu da je bolje da u "korpi" za escajg u mašini za sudove noževi, viljuške i kašike budu okrenuti na dole, a evo zašto.

Bezbednije je

Ako je escajg okrenut na dole u mašini za sudove, izbeći ćete da se ogrebete ili posečete na njega dok ubacujete ili vadite ostale sudove.

Osim toga, savetuju da u istu pregradu stavite i viljuške i kašike i noževe, jer voda tako bolje cirkuliše između escajga, nego kada su u pregradi samo noževi, recimo.

Manje bakterija

Drugi razlog zašto je bolje da escajg okrenete na dole je higijenski – kada vadite sudove iz mašine escajte ćete hvatati za dršku, a ne za deo koji inače stavljate u usta.

Činjenica je da na rukama imamo dosta bakterija, koliko god da vodimo računa o higijeni, a definitivno ne želimo da te bakterije prenesemo na escajg.

Brže je

Recimo da je ovaj poslednji razlog i najmanje bitan, ali je ipak još jedan razlog zašto je bolje da escajg u mašini bude okrenut na dole. Jednostavno, brže ćete ubaciti i izvaditi escajg iz mašine ako je okrenut tako da ga odmah uhvatite za dršku.