Stil

Kafa u nezi kože: Recepti za sjajne domaće maske za lice i telo

Izvor mondo.rs

Ne samo što kafa može da vas razbudi i podigne vam energije, može i da bude deo vaše rutine ulepšavanja. Napravite neku od ovih maski za lice i telo!

Ako volite da pravite domaće maske za lice i telo, evo nekoliko sjajnih recepata sa kafom, čiji miris će vas opustiti.

Piling za telo sa kafom i šećerom

Pomešajte četiri kašike kafe sa dve kašike smeđeg šećera, šest kašika maslinovog ulja i kaikom meda.

Kofein može da bude od pomoći u ublažavanju vidljivosti celulita i omekšavanju kože, šećer deluje kao piling, med hrani kožu, a maslinovo ulje je hidrira.

Ovu masku umasirajte na mokru kožu kružnim pokretima, a zatim isperite vodom i videćete kako će biti mekanija i sjajnija.

Jednostavan piling sa kafom

Pomešajte četiri kašike kafe sa pet kašika maslinovog ulja (možete da stavite i med umesto ulja) i umasirajte na kožu dok se tuširate. Isperite i uživajte u mekanoj i glatkoj koži!

Pošto ćete ovom masažom otpušiti pore i stimulisati cirkulaciju, idealno je da posle toga namažete na kožu i neki hidrirajući losion.

Maska za lice – za masnu kožu

Pomešajte kašiku kafe sa kašikom jogurta. Nežno umasirajte na kožu lica (minut-dva) i isperite mlakom vodom.

Maska za lice za sve tipove kože

Pomešajte kašiku ovsa sa nekoliko kašika mlake vode i sačekajte desetak minuta da ovas upije vodu i da se formira pasta. Zatim u to dodajte kašiku kafe i kašiku jogurta. Nežno umasirajte na lice, pa isperite mlakom vodom i koža će biti mekana i zdrava.

Ledene kocke kafe za lice

Ako želite da vam koža ima zdrav sjaj, pomešajte kafu i vodu i to sipajte u posudu za led, pa zatim tom zaleđenom kockicom svako jutro istrljajte lice. To će poboljšati cirkulaciju i dati koži zdrav, svež izgled, suziće pore, sprečiti ubrzano starenje i pojavu bora.

Imajte na umu da trljanje ledenih kocki ne prija svakoj koži, posebno ne osetljivoj, tako da nie loša opcija da kockicu umotate u neku krpicu ili maramicu, pa onda istrljate lice.